Jednom davno . . .

Slika dviju žena u kupaćim kostimima koje se drže za ruke. Slika je staromodna i prikazuje žensku revoluciju. Stari o.b.® logo je prikazan u desnom uglu slike.
Osjećaš li se kao da na one dane ne možeš raditi što god želiš? Na one dane možda ne ideš na kupanje ili se manje baviš sportom ili svoju novu usku haljinu moraš ostaviti u ormaru? Jednom davno djevojke su imale manje opcija. Na sreću, za tebe sada su neka druga vremena! Saznaj nešto o počecima o.b.® - kako je žena koja je bila ginekolog i strastvena plivačica imala važnu ulogu u njegovu izumu i revolucionarnom utjecaju koji danas ima na žene i djevojke.  

Godine 1947., njemački inženjer dr. Carl Hahn naletio je na reklamu za tampone u jednom američkom časopisu i dobio ideju: takav proizvod ne postoji u Njemačkoj. Uvođenjem tampona na njemačko tržište napravit će revoluciju u ženskoj higijeni.
Slika starije verzije ambalaže o.b.® tampona. Ambalaža je žuta i smeđa s prugama.

Dr. Hahn imao je dva partnera: dr. Heinza Mittaga, odvjetnika; i što je još važnije, dr. Judith Esser, ginekologinju i entuzijastičnu plivačicu koja je preuzela brigu o medicinskim aspektima. Tri pionira zajedno su razvila o.b.® tampon. Ovaj diskretan i elegantan naziv zapravo je kratica za "ohne binde", što na njemačkom znači „bez uložaka“.

Zahvaljujući o.b.® slobodni ste uživati u svim aktivnostima koje volite i nositi što god želite – svaki dan!