Naša posvećenost

 

Naša posvećenost ženama koje paze na zdravlje

 

 

Smatramo da je zdravlje žene fundamentalno isprepleteno s kvalitetom njezina okoliša. Zdrava žena doprinosi vlastitom zdravlju kao i zdravlju svojih bližnjih i svoje zajednice. Svojim proizvodima, uslugama i znanošću predano pomažemo svakoj ženi da živi zdravim životom u svim životnim fazama. No ne želimo da se to događa nauštrb zaštite našeg planeta. Želimo vam reći više o tome što već radimo i koje ambicije imamo za budućnost.

 

 

Naši proizvodi

 

Jeste li znali da smo predvodnici na području inovativnih tampona više od 40 godina kako bismo zajamčili da se našim proizvodima ne pruža samo pouzdana zaštita već i da su sigurni za vaše tijelo i naš planet?

 

Važno nam je zdravlje vaših tijela i zato tamponi ob® ne sadržavaju parfeme, štetne kemikalije ni klorni izbjeljivač. Zapravo, svi naši tamponi sadrže upijajuću jezgru potpuno na biljnoj bazi, koja se pribavlja na održiv način. Naši su tamponi hipoalergeni (osmišljeni da smanjuju rizik od alergija). Sve su tampone klinički ispitali ginekolozi radi vaše sigurnosti i zdravlja.

 

Svi materijali koji se upotrebljavaju za izradu naših tampona neovisno su certificirani u skladu s oznakom STANDARD 100 by OEKO-TEX® zbog ispunjavanja njezinih najviših sigurnosnih zahtjeva za tekstilne proizvode koji dolaze u dodir s kožom. Nagrađeni smo i veoma dobrom ocjenom certifikacijskog udruženja OEKO-TEX® za tampon o.b.® ProComfort i 2017 i 2020.

 

Od 2010. godine tvornica o.b.® u Wuppertalu, Njemačkoj, u potpunosti se napaja električnom energijom dobivenom iz obnovljivih izvora. Ovom i ostalim ciljanim mjerama apsolutna emisija plina CO2 smanjila se za 88 % između 2010. i 2019. godine. Posvećeni smo zaštiti okoliša i omogućavamo svojim potrošačima da donesu informirane odluke radi zdravijeg života.

 

Do 2025. težimo upotrebljavati što je više organskih i održivih materijala moguće kako bismo se pobrinuli da naš planet ostane zdrav, a da i dalje nastavimo pružati pouzdanu zaštitu i udobnost po kojima su tamponi o.b.® već godinama poznati.

 

 

Ambalaže naših proizvoda

 

Jeste li znali da smo već postigli znatne napretke glede ambalaža, a kojima pridonosimo suzbijanju količine ambalažnog otpada?

 

Sva ambalaža naših tampona napravljena je od 90 % recikliranih materijala i vlakana s certifikatom FSC-a, koji su dobiveni iz obnovljivih šuma u Europi.

 

Kartonske kutijice svih naših tampona o.b.® mogu se u potpunosti reciklirati, a služimo se i tintama na biljnoj bazi koje su ekološki prihvatljivije budući da se lakše recikliraju.

 

Naporno radimo na pružanju informacija o odlaganju svojih proizvoda kako bismo potaknuli odlaganje u spremnike za otpad radi zaštite okoliša.

 

Naši se tamponi lako odlažu u spremnike za otpad kako bismo se pobrinuli za čistoću našeg planeta. Na svjetskoj razini do kraja 2021. isključit ćemo jednokratne plastične aplikatore iz svoje ponude tampona kako bismo smanjili plastični otpad i zaštitili naše rijeke i mora.

 

Do 2025. cilj nam je na najmanju moguću mjeru svesti naš globalni otisak stalnim radom na učinkovitijoj upotrebi ambalažnih materijala, uključujući smanjenje veličine, čime će više proizvoda stati na palete i smanjiti se broj kamiona u našoj distribucijskoj mreži, sve radi zaštite našeg okoliša.

 

 

Podsjetnik na odlaganje

 

•  Nijedan ženski higijenski proizvod ne bi se smio baciti u zahodsku školjku, uključujući i biorazgradive proizvode, osim ako na ambalaži nije navedeno suprotno.

•  To služi sprječavanju začepljenja kanalizacijskog sustava i smanjenju otpada u moru. Upotrijebljeni ženski higijenski proizvodi (čak i ako su biorazgradivi) uvijek se trebaju odložiti u kućanske spremnike za otpad budući da sadrže menstrualni/sanitarni otpad. Mnogi potrošači odlažu tampone tako da ih zamotaju u papir i bace u spremnik. Mnogi javni zahodi imaju sanitarne spremnike za otpad u koje morate odložiti svoje higijenske proizvode umjesto bacanja u zahodsku školjku.

•  Na ambalaži svojih proizvoda služimo se simbolima da naznačimo da se oni ne smiju baciti u školjku. Pored toga, na mrežnim mjestima naše robne marke mogu se pronaći informacije o pravilnom odlaganju.

• Uz to, uveli smo politiku i postupak upravljanja Dizajn za mogućnost reciklaže kako bismo se pobrinuli da se naša ambalaža dizajnira tako da se može reciklirati.

 

 

Naš doprinos društvu

 

Imamo dugu povijest partnerstva sa zdravstvenim stručnjacima poput ginekologa kako bismo se pobrinuli da uvijek proizvodimo najučinkovitije, najudobnije i najsigurnije proizvode za vaše menstrualne i intimne zdravstvene potrebe.

 

 

Što se nalazi u mojem proizvodu?

 

 

Slijedi popis sastavnih dijelova naših tampona i materijala od kojih su napravljeni:
 

  1. Gornji sloj: Gornji je sloj iznimno tanak i izrađen od rigorozno odabranih vlakana (polietilen, polipropilen, poliester) kako bi se zajamčilo udobno umetanje i uklanjanje, posebice u danima kada je menstruacija oskudnija. Gornji je sloj omotan oko upijajuće jezgre kako bi se izbjeglo priljepljivanje vlakana uz stijenke vagine tijekom uklanjanja tampona. Taj tanki sloj okružuje jezgru tampona. To nam pomaže učiniti tampone sigurnijima i udobnijima. Sintetička vlakna upotrijebljena u jezgri sigurna su i upotrebljavaju se u brojnim proizvodima poput onih za njegu rana.
 
  1. Upijajuća jezgra: Glavna upijajuća jezgra naših tampona izrađena je od viskoze, biorazgradivog i održivog vlakna dobivenog od prirodne drvene pulpe za koju je dokazano da je sigurna za ljudsku upotrebu. Viskoza ima specifične kvalitete poput sposobnosti upijanja i snage koje viskozna vlakna čine savršenim materijalom za upijajuću jezgru tampona. Viskoza je siguran, održiv i odgovoran materijal za upotrebu. Nadalje, viskozna vlakna kojima se služimo napravljena su od drva pribavljenog iz održivo upravljanih šuma u Europi.
 
  1. Pridržavajuća nit:Nit tampona napravljen je od sintetičkih poliesterskih vlakana poznatih po svojoj izraženoj otponosti i neupijanju tekućina za upotrebu u higijeni. Čvrsto je vezan za tampon tijekom proizvodnog postupka radi sigurnog uklanjanja. Snaga i pričvrćenost konopca rutinski se ispituju prije nego što tamponi pristignu na police.
 
  1. Omotač:Primarna ambalaža (omotač) napravljena je od sintetičkih vlakana (polietilen, polipropilen) radi jamčenja optimalne zaštite od onečišćenja (prašina, prljavština) i vlage, kao i očuvanja tampona. Ima i dodatnu prednost sprječavanja širenja tampona, zbog čega se on lakše umeće kada ga upotrebljavate. Stalno tražimo održivije alternative koje pružaju isti učinak.

 

 

Kvaliteta i osiguranje


Naše tampone upotrebljavaju milijuni žena svakog dana. Naš je prioritet zajamčiti sigurnost, udobnost i učinkovitost svojih tampona.
 

• Ni u jednom tamponu o.b. nema štetnih kemikalija, klora, boja ni parfema, a sve su ih klinički ispitali ginekolozi radi vašeg zdravlja i sigurnosti.
• Svi naši tamponi ispunjavanju zahtjeve Direktive Europskog parlamenta i vijeća 2001/95/EZ o općoj sigurnosti proizvoda, kojom su uređeni proizvodi za žensku njegu. Ta direktiva proizvođačima nalaže pružanje sigurnih proizvoda potrošačima. Kako bi se udovoljilo zahtjevima ove direktive, moramo imati stroge postupke za procjenu i potvrdu sigurnosti sirovina i gotovih proizvoda, kao i pružiti relevantne informacije kako bismo svojim potrošačima omogućili sigurnu upotrebu naših proizvoda.
• Sastav naših tampona zasniva se na znanstvenim i kliničkim dokazima, velikoj ginekološkoj stručnosti, desetljetnom znanju i iskustvu glede potreba žena u vezi s menstrualnom higijenom kao i na povratnim informacijama potrošača. Sirovine se pažljivo odabiru prema kriteriju najveće kvalitete i podvrgavaju se temeljitoj sigurnosnoj procjeni prije nego što se odobre i upotrijebe tijekom proizvodnje.
• Valjanost je svih naših tampona neovisno potvrđena u skladu s oznakom Standard 100 by OEKO-TEX® zbog ispunjavanja njezinih najviših sigurnosnih zahtjeva za tekstilne proizvode koji dolaze u dodir s (dječjom) kožom. Taj se certifikat zasniva na ispitivanju prisutnosti štetnih tvari u svim materijalima upotrijebljenima u našim tamponima, u skladu se njegovim kriterijima za (dječji) tekstil.

 

Svaki se novi proizvod podvrgava intenzivnom ispitivanju prije puštanja u prodaju, u kojem se provjerava sigurnost, kvaliteta i učinak u svakoj fazi od sirovina do gotovog proizvoda.
 

• U sklopu razvoja našeg posljednjeg tamponskog proizvoda provedeno je više od 12 000 ispitivanja.
• Ta ispitivanja provode ili dobavljači, interni ili vanjski laboratoriji ili neovisni institut.