Kako umetnuti tampon?

Postoji prvi put za sve! Mjesečnica je prirodan dio tvog života i u redu je imati pitanja o njoj. Ne brini – umetanje tampona nije tako teško kao što misliš! Pogledaj priloženi video i saznaj kako se to radi. Vidjet ćeš da je umetanje tampona ustvari vrlo jednostavno kad znaš kako.
 

Kako umetnuti tampon?

 

 

Umetanje tampona: samo se opusti i idi polakoMožda si nervozna što ćeš prvi put upotrijebiti tampon, ali nemaš razloga za brigu. Nakon nekoliko puta vidjet ćeš da ništa nije lakše.
Naše video upute prvo umetanje tampona čine maksimalno jednostavnim i pokazuju ti kako da to napraviš korak po korak. Najbolje je potpuno se opustiti, jer bi se u protivnom mišići mogli zgrčiti i otežati umetanje. Jednostavan savjet: duboko udahni nekoliko puta i pokušaj se opustiti – to će te opustiti prije stavljanja tampona.
 

Vrijedno je truda!Za razliku od uložaka, tamponi se nose unutar tijela. To možda djeluje čudno, ali jednom kada tampon pravilno umetneš, nećeš ni osjećati da je tamo. Kad se pravilno koriste, tamponi imaju jako puno prednosti! Možeš se slobodnije kretati i živjeti svoj život kao svaki drugi dan. Na primjer, slobodno se možeš nastaviti baviti sportom jer tijelo tampon drži na mjestu i uopće ga nećeš osjećati. Čak možeš i plivati, jer je tampon sigurno skriven unutra i zaštićen od kontakta s vodom. Samo se sjeti koristiti tampon najmanje razine upijanja i redovito ga mijenjaj.