Kako umetnuti tampon?

Ne brini – lakše je nego što misliš. Naš video pomaže ti naučiti kako staviti tampon! A evo i detaljnog objašnjenja: Prvo, operi ruke, a drugo, opusti se! Pronađi položaj koji ti najviše odgovara! Možeš sjediti na školjci ili stajati s jednom nogom podignutom na rub kade.
Uzmi tampon s obje ruke i razmotaj ga povlačeći plastičnu trakicu u smjeru strelica, ukloni omot sa strane na kojoj se nalazi uzica. Izravnaj uzicu, brzo je čvrsto povuci. Vrh kažiprsta nasloni na dno tampona i ukloni gornju polovicu omota. Nježno gurni tampon u vaginu što je moguće dalje prema gore i prema nazad. Ako osjetiš otpor, malo promijeni smjer.
Ako još uvijek osjećaš tampon, poguraj ga još malo dublje. Jednom kad ga postaviš na pravo mjesto, u srednji dio vagine, nećeš ga osjećati. Ponovno operi ruke. Možda bi trebala odvojiti malo vremena da pronađeš način stavljanja o.b.® tampona koji ti najviše odgovara.
Ako ti je ovo prvi put, razmisli o upotrebi najmanje veličine, o.b.® PROCOMFORTTM Mini tampona, sa zakrivljenim žljebovima i jedinstvenim SILKTOUCHTM gornjim slojem. Svakako pričekaj da dobiješ mjesečnicu prije isprobavanja tampona. Tamponi se ne smiju koristiti kad nemaš mjesečnicu.